Studier på dina villkor, i din takt. Helt på distans!

Kurstyp:Allmän kurs, Distanskurs

Studietakt: 25. 50, 75 och 100%

Längd: 1 år , 2 terminer

Ansökan stängd

Träffar: Inga fysiska träffar. All undervisning sker digitalt. Videosamtal med lärare och andra deltagare är obligatoriska.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Färdig grundskola, Ej slutfört gymnasium. Du har en dator, webbkamera, headset och bra internetuppkoppling.

Kostnader: Du bekostar själv läromedel/material som kursen kräver.

Studiestödsnivå (CSN):
Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid:
2021-08-16 – 2021-12-17 HT
2022-01-10 – 2022-06-10 VT

Ansökan stängd

Kontakt:
Tord Niemi

Telefon: 0927-795 70
SMS: 073-828 20 26
E-post: tord.niemi@tornedalen.se

Om Allmän kurs Distans

Var gymnasiet inte din grej? Då är den här utbildningen något för dig! Allmän kurs på Distans vid Tornedalens Folkhögskola är en etablerad distansutbildning. Våra kompetenta lärare kommer att ta riktigt bra hand om dig som deltagare.

Saknar du slutbetyg i något eller några kärnämnen från gymnasieskolan? Vill du studera hemma? På Allmän kurs Distans kan du läsa in motsvarande gymnasiekompetens för att sedan kunna studera vidare på högskola eller yrkeshögskola. Du studerar mellan ett och tre år beroende på vad du gjort tidigare, längre vid behov.

Ämnena vi erbjuder är:

-Svenska 1,2 och 3. Även svenska som andraspråk
-Engelska 5 och 6
-Historia 1b
-Samhällskunskap 1b
-Naturkunskap 1b och 2
-Religionskunskap 1 och 2
-Matematik 1b, 2b och 3b

Under din studietid hos oss får du massor av stöd och hjälp för att nå dina önskade mål med utbildningen. Vårt mål är att du genom vårt stöd kommer att utvecklas som individ samtidigt som du lär dig viktiga baskunskaper och färdigheter.

Välkommen till oss på Tornedalens folkhögskola!

Julia

”Hade aldrig tänkt på folkhögskola som ett alternativ men är så glad att jag hittade och sökte hit då det har passat mig perfekt! Jag har utvecklats så mycket och tycker det är roligt att plugga igen så det är jag otroligt tacksam för!”

Eddie

”Jag saknade behörighet för att läsa vidare och vid den här tidpunkten så läste en av mina vänner på folkhögskola, det var han som tipsade mig om att den vägen skulle kunna passa mig. Efter att sökt och blivit antagen till flera skolor så valde jag just Tornedalens Folkhögskola eftersom skolan och upplägget lät mest intressant, vilket jag inte har ångrat en sekund.”

Ida

”Gymnasieexamen tog jag inte. Sen hitta jag Tornedalen att läsa distans tyckte jag lät mycket bättre. Och jag är väldigt tacksam för Tornedalen, har kommit in i plugget på ett sätt som jag inte hade på flera år där, riktigt skön skola.”

Studieplattformen G Suite

 

Google Apps For Education (GAFE) eller G Suite som det också kallas är en svit av kostnadsfria produktivitetsverktyg för samarbete i klassrummet. Dessa verktyg och många fler när du studerar på distans hos oss.

Google Classroom har utformats tillsammans med elever och lärare för att skapa enkel kommunikation i klassen, för spårning av elevernas resultat och för att alla användare ska kunna uppnå mer tillsammans. Allt du behöver för att kunna jobba så bra som möjligt samlat i ett paket som fungerar sömlöst från datorn, mobilen eller surfplattan.

Stöd vid funktionsnedsättning eller andra studiehinder

Via Google Apps kan du få tillgång till en rad stöd och hjälp program vid behov t.ex.

– Oribi speak (Högkvalitativ talsyntes och bokstavsljudning för Google Chrome)
– Stava Rex (Ett avancerat rättstavningsprogram som rättar stavfel och grammatikfel på svenska)
– SpellRight (Witch eller which? SpellRight hjälper dig att stava rätt på engelska!)
– Och många andra bra hjälpmedel för att underlätta dina studier hos oss!

Här kan du läsa mer om några av dessa verktyg: https://oribisoftware.com/sv/

Att läsa på distans

 

Allmän kurs på Distans är verkligen en utbildning helt på distans. Det finns inget krav på fysiska träffar, så du kan söka utbildningen var du än bor i Sverige eller världen.

Notera att vissa länder blockerar tillgången till Googles tjänster och därav kan vi inte erbjuda dig en plats i detta fall. Det du behöver för att genomföra utbildningen är en dator med webbkamera, headset och en bra internetuppkoppling.

Enklare än så kan det inte bli!

Under läsåret har vi kontinuerlig kontakt för att du ska få ett bra stöd i dina studier och få en bra studiemiljö hemma. Utbildningen innehåller också ett antal obligatoriska digitala träffar där du får möta dina klasskamrater och samtala med lärarna.