Kärsiäisjärvi fisketuristisk utveckling

Sjön finns inom Övertorneå kommun, cirka tre mil nordväst om centralorten. Bäst är att ta väg 99 från Övertorneå norrut mot Pajala. Strax norr om byn Kuivakangas efter 99 kommer ett vägskäl till vänster, med skylten Ylinenjärvi 23, Siekasjärvi 16, Soukolojärvi 4. I Norrland är det lätt att hitta, bara att följa vägen förbi byarna, när du passerar Siekasjärvi, Då är det fem kilometer kvar till sjön, som ligger vackert spegelblank på den vänstra sidan.

I sjön kan du fiska öring, röding och regnbåge.

Kärsiäisjärvi fisketuristisk utveckling

Tornedalens folkhögskola i samverkan med Tornedalens sportfiskeklubb, Arbetsförmedligen, Leader -Fiskeområde Tornedalen Haparanda har restaurerat och tillgängliggjort Kärsiäisjärvi anläggningen för funktionshindrade. Vindskydd, grillplatser och bryggor har byggts, samt en handikappanpassad torrtoalett.

Syftet med projektet är att med planerad investering tillgängliggöra Kärsiäisjärvi sjön för fiskeintresserade personer med funktionhinder samtidigt som området även blir mer attraktivt för alla.

Med stöd från Jordbruksverket blev detta projekt möjligt.

Mer information om Tornedalens sportfiskeklubb, Kärsiäisjärvi och projektet hittar du här: https://sportfiskeklubb.tornedalen.se